Egenskaper viktigare än meriter för Arla

Arla vill fortsätta driva utvecklingen mot en allt mer hållbar livsmedelsproduktion.
För att lyckas tänker man nytt kring vad som är ett jobb.

Den allt snabbare digitaliseringen har gjort att Arla gör helt om när det kommer till att attrahera talanger.

– Många av de jobb och arbetsuppgifter som är vanliga idag fanns inte för bara några få år sedan. Snart har de kanske ersatts av nya roller eller förändrats helt. Därför är det svårt att anställa människor enbart för vissa typer av uppgifter, vi vet ju inte hur länge behoven ser ut som de gör, säger XXXX på Ala.

[Gör testet – vilken arbetsgivare matchar du med? Här hittar du vägen framåt för din karriär.]

Istället försöker Arla nu hitta personer som de tror har de egenskaper som behövs för att växa och utvecklas i organisationen.

– Det handlar inte minst om att hitta människor som kommer med nya infallsvinklar och som kan anpassa sig till och vara med och driva vår utveckling. Personliga egenskaper och drivkrafter har blivit minst lika viktigt som att ha relevant utbildning och meriter på sitt cv, säger xx

I praktiken betyder det att Arla just nu jobbar med hur tänkbara kandidater uppfattar Arla som arbetsgivare innan man ansöker eller kommer in i en rekryteringsprocess.

– Vi har under de senaste åren fokuserat mycket inåt vilket har gjort att vårt starka konsumentvarumärke – god djurhållning, hållbar utveckling och tradition – tagit över bland många talanger. Nu behöver vi lyfta blicken igen och komplettera den bilden.

För att attrahera rätt talanger lägger Arla därför ett större fokus på att visa den andra sidan av bolaget – en av världens största mejerikoncerner, med en global närvaro och modern syn på arbete och work-life balance – och med massor av kompetenta människor som samlas kring de senaste utmaningarna inom digitalisering, produktutveckling och automation. 

– Vi är med och driver utvecklingen i branschen mot hållbar matframställning och minskat klimatavtryck. Det är helt enkelt en väldigt spännande plats att vara på.

Därför är Arla sedan länge ett av Talent Matchs partnerbolag.

– Talent Match är ett sätt att hitta talangfulla människor som vi annars kanske hade missat – och som kanske har missat oss – och som dessutom ger oss chansen att lära känna varandra innan man ens börjat diskutera anställning.

– Att kandidaterna är helt anonyma så länge de själva vill det känns som en viktig aspekt, och är ett sätt för oss att säkerställa att vi arbetar fritt från fördomar och förutfattade meningar när vi letar efter nya talanger. Det är väldigt viktigt just för att vi ska få in fler aspekter och nya idéer i vårt utvecklingsarbete.

[Gör karriär på ett nytt sätt. Gör testet och se om du är bland de 100 bästa matchningarna hos några av landets bästa arbetsgivare.]

 

De 10 viktigaste färdigheterna år 2020

  1. Komplex problemlösning
  2. Kritiskt tänkande
  3. Kreativitet
  4. Personalhantering
  5. Koordinering med andra
  6. Emotionell intelligens
  7. Omdömesförmåga och beslutsfattande
  8. Serviceorientering
  9. Förhandlingsförmåga
  10. Kognitiv flexibilitet

(Källa: World Economics Forums rapport The Future of Jobs – Employment, Skills and Workforce Strategy for the Fourth Industrial Revolution)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *