Vikten av onboarding för er och för oss

Human Capital Institute menar att upplevelsedriven onboarding – det vill säga den typen av onboarding som skapar engagemang och förtroende mellan medarbetare och organisationen – stärker retention av nyanställda med 82% och ökar produktiviteten med 70%. Men vikten av onboarding gäller inte bara potentiella medarbetare.

I en undersökning menade 86% av kunderna att de är mer benägna att vara lojala mot ett företag som välkomnar och utbildar dem efter att de har blivit användare av en digital produkt eller tjänst. Så lika viktigt som att få en introduktion som ny medarbetare, lika viktigt är det för oss som SaaS-bolag att erbjuda våra talanger en onboarding som skapar förtroende och engagemang för oss, för våra partners och för Talent Match.

Vi har därför de senaste veckorna, och kommer också under en tid framöver, att fokusera på att, för talangerna i Talent Match, bland annat:

🙂 uppmuntra och göra det ännu enklare för nya användare att genomföra sin sida av matchningen (där de svarar på frågor kring sin egen profil och sina ambitioner).

😁 öka möjligheten och enkelheten att dela information med Talent Match och framöver även med er som potentiella arbetsgivare.

😃 skapa en intuitiv och välkomnande känsla överlag för talangerna när man för första gången besöker Talent Match.

🥳 öka andelen topptalanger som kommer in och slutför sin profil i Talent Match. 

Det är verkligen fullt ös här på Talent Match och det kommer under de närmaste månaderna dyka upp fler nya features både för våra talanger och för potentiella arbetsgivare. Så är ni ett av företagen som redan är med oss, fortsätt hålla utkik och ha en tät dialog med Lisa och Lizette så lovar vi att ni inte kommer att missa uppdateringarna framöver.

Joachim

Head of Product

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *